Concert

Concerten

Er zijn geen concerten.

Nieuws

Hervatten repetities
Goed nieuws! We mogen weer gaan repeteren vanaf maandag 31 augustus. Omdat het in deze omstandigheden nog wel beter is om in een grotere ruimte te repeteren wijken we uit naar de havenkerk (Ieplaan 9, Alblasserdam). Een open repetitieavond hopen we later in het jaar nog te kunnen realiseren. Zodra daar meer over bekend is komt dit ook de website te staan. Tot dan!

Tijdelijk geen repetities
Vanwege het coronavirus hebben we (helaas) besloten om voorlopig niet bij elkaar te komen om te repeteren op maandagavonden. De open repetitie avond verschuiven we naar een latere datum. (zodra hier meer over bekend is komt er een bericht op de website.) We hopen op begrip voor de situatie. Zodra er weer repetities zijn laten we dit ook hier weten. Tot die tijd oefenen we zoveel mogelijk thuis.

5 oktober 2019 10:00 uur

Scratch 'Paulus' Felix Mendelssohn-Bartholdy

Onder leiding van Piet C. den Uil
Grote Kerk Vianen
Voorstraat 110, 4132 XC

Wat betekent scratch?

Heel eenvoudig: dat een muziekstuk wordt ingestudeerd en uitgevoerd op één dag door mensen die via open inschrijving binnen komen en dat met elkaar gaan mogelijk maken. Wie zijn die mensen? Dat kunnen leden van een koor zijn die ‘Paulus’ of een soortgelijk groot koorwerk al eerder hebben uitgevoerd. Of binnenkort gaan uitvoeren. Of mensen die van zingen houden, wellicht nergens koorlid zijn, maar zo’n studiedag erg interessant vinden. Van jong tot oud. Met ‘u’ bedoelen we duidelijk ook ‘jij’ vanaf 16 jaar.

Hoe klinkt Paulus?

Zie en beluister voor een indruk: https://www.youtube.com/watch?v=VunSuDNKTBY

Wanneer, waar en hoe?

Op D.V. zaterdag 5 oktober 2019 in de Grote kerk van Vianen. Aanvang koorrepetitie om 10.00 uur. Aanvang repetitie orkest en solisten 13.00 uur. Aanvang generale repetitie 15.30 uur. Aanvang concert 19.30 uur. Einde avond 22.30 uur. De leiding is in handen van dirigent Piet C. den Uil. Hij studeerde ‘Paulus’ al driemaal eerder in, door de jaren heen. Kernkoor is ROV Cantate Domino. Het ‘steunt’ de gelegenheidszangers en zorgt in de uitvoering voor het kunnen doorgaan van ook de moeilijkste delen uit dit grote werk. Sommige deelnemers zullen wellicht niet aan álle delen mee kunnen doen. We worden begeleid door een ad hoc orkest van beroepsmusici onder aansturing van concertmeester Marieke Booij www.mariekebooy.nl/ De beroepsmusici doen in feite óók een scratch voor zichzelf. Zij hebben deze uitvoering immers niet als apart orkest voorbereid. Zij komen zelf uit verschillende orkesten. Uiteraard verlenen ook solisten hun medewerking. De solisten zijn Nanette Mans (sopraan), Sebastiaan van Lingen (countertenor), Gerco Blom, tenor en Sietse van Wijgerden (bas). Met een knipoog naar de Mattheus Passion van Bach wordt ook een jongenskoor ingezet. Het Gorcum Boys Choir zal het koraal 'Wir glauben' zingen in het 5 stemmige deel 'Aber unser Gott'. Het educatieve aspect geven we inhoud via informatie op deze site. En via het repeteren zelf ter plekke. Maar ook d.m.v. mini-interviews met musici tijdens de scratch.

Aanmelding

U bent aangemeld als we de storting van het deelnamegeld zien op NL 83 RABO 0171 7875 01 op naam van Reformatorische Oratorium Vereniging Cantate Domino onder vermelding van: scratch Paulus. Schrijf daarnaast een mail naar Paulusscratch@outlook.com. Vertel daarin of u sopraan, alt, tenor of bas bent. Waar u vandaan komt. Of u ‘Paulus’ al eerder zong. Van welk koor u lid bent of was. Uw mail is voor ons van belang met het oog op goed organiseren en om contact te kunnen leggen over de voortgang van dit project. Zeg er ook bij, of u als zijnde ‘alleen’ hebt ingeschreven , dan wel van welke inschrijfgroep u deel uitmaakt. Zie hierna.

Kosten van deelname

De inschrijfprijs varieert.

  • wie alleen komt betaalt 45 euro pp
  • wie met een groep tot 5 komt betaalt 40 pp
  • wie met een groep van 5 tot 10 komt betaalt 35 pp
  • wie met een grotere groep dan 10 komt betaald 30 pp

Met ‘groep’ wordt niet een speciaal verband bedoeld. Het kan een club mensen van één koor zijn, maar ook een vriendenkring, familiebetrekkingen, en zo meer. Het gaat erom dat het ‘zwaan kleef aan’ bewijsbaar is. In de prijzen is koffie/thee inbegrepen. Niet de kosten van lunch. Voor partituur zorgt u zelf, voor eigen kosten. De kans dat u goede tweedehandsexemplaren tegenkomt via marktplaats of in grotere kringloopwinkels is redelijk groot. Er wordt toegang geregeld tot (een deel van) de ledensite van Cantate Domino voor thuisstudie-ondersteuning met midifiles, e.d. Komt er na aanmelding door u een kennis van u bij? En dat via u ? Dan passen we de staffelkorting met terugwerkende kracht toe als inspanningsbeloning en krijgt u als ‘doorgever’ dus wellicht korting. Sterkst voorbeeld: u schreef alleen voor u zelf in en stortte dus 45 euro. Na een maand blijken er 10 deelnemers ‘uit uw koker’ bij gekomen te zijn. Die betalen 30 pp en u krijgt dan 15 euro teruggestort.

En verder?

Niet lang na inschrijving volgt bevestigingsbericht en uitleg over de toegankelijkheid tot studiemateriaal. U krijgt ook nieuwsbulletins over de voortgang.

Avondconcert

De entree bedraagt 20 euro pp. Voor kinderen tot 16 jaar 5 euro pp. Er kan helaas geen kortingsregeling worden getroffen omdat concertbezoekers bijvoorbeeld familieleden of kennissen van de scratchdeelnemers zijn. Er is plaats voor ongeveer 500 bezoekers. Er is een ruime pauze om wat te drinken en elkaar te kunnen ontmoeten.

Nog vragen?

Mail gerust naar Paulusscratch@outlook.com Of bel naar scratchleider Piet den Uil te Oud-Alblas 0184-694471 Niet voor 11.30. En niet na 18.00 uur op de avonden van maandag, dinsdag en woensdag.

Kaarten

De avond begint om 10:00 uur, de inloop start om 09:30 uur. Toegangskaarten kosten voor volwassenen € 0,- en voor studenten en kinderen tot 16 jaar € 0,-. Reserveren kan online, zolang er plaatsten zijn kunt u op de avond zelf ook een kaartje kopen.